Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-05@22:16:30 GMT

پذیرش ولایت امیرالمومنین(ع)؛ آزمون دشوار امت پیامبر(ص)

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۹۷۴۲۰۹

پذیرش ولایت امیرالمومنین(ع)؛ آزمون دشوار امت پیامبر(ص)

به گزارش ایکنا؛ مراسم سوگواری دهه عاشورا با سخنرانی حجت‌الاسلام سیدمحمدباقر علوی تهرانی، شب گذشته 9 شهریورماه در مسجد حضرت امیر(ع) برگزار شد. علوی در این مراسم به بحث درباره اهمیت غدیر پرداخت و اظهار کرد: همه شما جریان غدیر خم را می‌دانید. آیه 67 سوره مائده می‌فرماید: «يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ؛ اى پيامبر آنچه از جانب پروردگارت به سوى تو نازل شده ابلاغ كن و اگر نكنى پيامش را نرسانده‏‌اى و خدا تو را از [گزند] مردم نگاه مى‌دارد آرى خدا گروه كافران را هدايت نمى‌كند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیامبر(ص) در روز غدیر امیرالمومنین(ع) را به صورت علنی به عنوان جانشین خودشان معرفی کردند. وقتی این معرفی انجام شد، این آیه نازل شد: «الْيَوْمَ يَئِسَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ دِينِكُمْ فَلَا تَخْشَوْهُمْ وَاخْشَوْنِ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا؛ امروز كسانى كه كافر شده‏‌اند از [كارشكنى در] دين شما نوميد گرديده‌اند پس از ايشان مترسيد و از من بترسيد امروز دين شما را برايتان كامل و نعمت‏ خود را بر شما تمام گردانيدم و اسلام را براى شما [به عنوان] آيينى برگزيدم».

وی افزود: پیامبر اکرم(ص) در اواخر خطبه غدیر این جمله را بیان فرمودند که محل بحث بنده است: «قَدْ بَلَّغْتُ ما أُمِرتُ بِتَبْلیغِهِ هان حُجَّه عَلی کُلِّ حاضِرٍ وَغائبٍ وَ عَلی کُلِّ أَحَدٍ مِمَّنْ شَهِدَ أَوْلَمْ یَشْهَدْ، وُلِدَ أَوْلَمْ یُولَدْ، فَلْیُبَلِّغِ الْحاضِرُ الْغائِبَ وَالْوالِدُ الْوَلَدَ إِلی یَوْمِ الْقِیامَه؛ حال، مأموریت تبلیغی خود را انجام می‌دهم تا برهان بر هر شاهد و غایب و بر آنان که زاده شده یا نشده‌اند و بر تمامی مردمان باشد. پس بایسته است این سخن را حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا برپایی رستاخیز برسانند.»

علوی اظهار کرد: مفاد پیام غدیر چه بود؟ احیای غدیر به چیست؟ آنچه در جامعه شیعی ایران در روز غدیر سر می‌زند، اینها است: برگزاری جشن و سرود و دست زدن؛ اطعام‌های چند هزار نفری؛ صله رحم؛ روزه گرفتن و ... . آیا واقعا پیامبر از ما خواسته این کارها را انجام بدهیم و به نسل‌های آینده انتقال دهیم؟ آیا مفاد پیام غدیر اینهاست؟ خیر. آنچه پیامبر مطالبه کردند، این کارها نیست. مسلماً روز غدیر خم یکی از مهم‌ترین ایام‌الله است و بلکه از این روز مهم‌تر نداریم. با این وجود هیچ‌وقت کسی درباره غدیر حرف نمی‌زند. موضوع بحث من این است که اگر بخواهیم غدیر را احیا کنیم، باید چکار بکنیم؟

کارشناس معارف اسلامی در ادامه گفت: در روز غدیر باید چه پیامی را برسانیم؟ من از دو ناحیه به این سوال پاسخ می‌دهم. پیش از بیان پاسخ‌ها یک مطلبی را به عنوان مقدمه عرض می‌کنم. یک مسئله‌ای در خلقت وجود و آن هدف خلقت است. چرا خدا انسان را خلق کرد؟ هدف آفرینش دو بخش است: برخی مقدمه است و برخی نهایی است. هدف مقدمه چیزی است که شما باید استیفا کنید، ولی در آن توقف نکنید. یکی از اهداف مقدمی، آزمون و امتحان الهی است. خداوند در آیه 2 سوره ملک می‌فرماید: «الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا وَهُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ؛ همانكه مرگ و زندگى را پديد آورد تا شما را بيازمايد كه كدامتان نيكوكارتريد و اوست ارجمند آمرزنده». هر موجودی که زنده است و دارای شعور است امتحان می‌دهد، حتی جن و ملک؛ مانند اینکه خداوند جنیان و ملائکه را امر کرد که به انسان سجده کنند.

وی افزود: امت‌ها هم امتحان می‌شوند. مثلا بنی‌اسرائیل مورد امتحان قرار گرفتند، ولی مردود شدند. ماجرا این بود که حضرت موسی چهل روز به میقات رفت و قومش از توحید به گوساله‌پرستی گرایش پیدا کردند. سوال این است که امتحان امت پیامبر(ص) چیست؟ آیه یک سوره عنکبوت می‌فرماید: «أَحَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَكُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ؛ آيا مردم پنداشتند كه تا گفتند ايمان آورديم رها مى‌شوند و مورد آزمايش قرار نمى‌گيرند». وقتی این آیه نازل شد امیرالمومنین(ع) از پیامبر(ص) سوال کرد: ای رسول خدا، این امتحان چیست؟ پیامبر(ص) فرمودند: تو بعد از من امتحان می‌شوی و مردن به واسطه تو امتحان می‌شوند. تو مورد خصومت مردم قرار می‌گیری، پس خودت را برای دشمنی مردم آماده کن.

علوی ادامه داد: امام رضا(ع) می‌فرمایند: مثل اهل ایمانی که در روز غدیر ولایت علی(ع) را پذیرفتند، شبیه ملائکه هستند که سجده به آدم را پذیرفتند و مثل کسانی که ابا کردند و تکبر ورزیدند از اینکه ولایت علی(ع) را بپذیرند، مثل شیطان است. پس شما در روز غدیر باید چه چیزی را احیا کنید؟ باید علی(ع) را به عنوان قطب‌نما در نظر بگیری و ببینی در کل سال به این سو بودی یا نبودی.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا عاشورا غدیر علوی تهرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۴۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد

 ماموستا فایق رستمی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته مسجد جامع شهر سنندج، با تبریک روز معلم، اظهار کرد: خداوند جایگاه والایی برای علم، علم‌آموزی و عالم قرار داده است.

امام جمعه سنندج افزود: خداوند از سینه معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد و در روز قیامت خداوند مرکب عالمان و دانشمندان را همراه و همتراز با شهدا قرار داده است.

وی اضافه کرد: علما و معلمین از چنان جایگاهی برخوردار هستند که پیامبر مکرم اسلام در مورد آنها می‌فرمایند نزدیک‌ترین افراد در جامعه بشری به پیامبری اهل علم هستند.

امام جمعه سنندج همچنین با تبریک روز بسیج دانش آموزی و بسیج سازندگی، ابراز امیداری کرد، بسیجیان همواره در مسیر ارزشمند خدمت به مردم سربلند و ثابت قدم باشند.

ماموستا رستمی در ادامه با بیان اینکه خدمت به جامعه مهمترین اصل در دین اسلام است، عنوان کرد: احساس مسئولیت، تعامل با جامعه، امانت‌داری و تلاش در مسیر توسعه و آبادانی از دستورات دین اسلام است که پیامبر مکرم هم همواره بر آن تاکید فرموده‌اند.

وی اظهار کرد: پیامبر مکرم اسلام در ترویج دین اسلام خشکاندن ریشه‌های شرک در دوران جاهلیت سخت‌ترین شرایط را به جان مبارک خریدند و چراغ دین اسلام را که هرگز و در هیچ زمانی خاموش شدنی نیست روشن نمود و جامعه بشریت را از جهل و نادانی نجات داد.

امام جمعه سنندج تصریح کرد: امروز دشمنان اسلام تمام توان خود را برای ضربه زدن به اسلام و ارزش‌های دینی بکار گرفته و در این راستا بانوان را بیش از سایر اقشار جامعه هدف توطئه‌هایشان قرار داده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • بایدبه بهترین شکل لیگ رابه اتمام برسانیم/دیدار با پیکان دشوار است
  • کار بسیار دشوار منچسترسیتی برای تصاحب رکورد تاریخی چلسی
  • زندگی و زمانه آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی در «شمع محفل»
  • خصم با ظالم و دستگیری از مظلوم شاخص رفتاری علی(ع) بود/ خدمت رسانی به فرد حادثه دیده سیره ائمه است
  • بیش از ۱۲ هزار پزشک امروز با هم رقابت کردند/ ظرفیت پذیرش آزمون دستیاری ۱۲ درصد افزایش می یابد
  • ظرفیت پذیرش در آزمون دستیاری افزایش یافت
  • خداوند از معلمان و دانشمندان به عنوان لوح محفوظ نام می‌برد
  • اگر جامعه فرهنگی آگاه باشد آن جامعه به پیروزی می‌رسد
  • رقابت ۱۲۰۰۰ داوطلب در آزمون دستیاری/ اعلام حقوق دستیاران
  • ده روسی: امشب، شب لورکوزن بود و در کل امسال، سال لورکوزن است