Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابویی گفت: دینی که در روز غدیر مطرح شده دین اسلامی است که امام او علی ابن ابی الطالب علیه‌السلام است و شیعه و سنی به این ولایت در روز غدیر معترف هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، حجت‌الاسلام محمدرضا ابویی رئیس دفتر بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه در استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با بیان اینکه اهمیت عید غدیر خم را بایستی از قرآن و سنت جستجو کنیم، گفت: در قرآن می‌فرماید روز غدیر مناسبتی دارد که دین در آن کامل شده و نعمت خدا تمام شده و خداوند به دینی که در غدیر مطرح شده رضایت می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: آن دینی که در غدیر مطرح شده اگر در سنت جستجو کنیم در خطبه غدیریه از پیامبر اعظم (ص) این جمله مشهور ثبت شده است که «معاشر الناس إنه إمام من الله، ولن یتوب الله على أحد أنکر ولایته ولن یغفر له» یعنی این امام و رهبری که امروز برای شما منصوب می‌شود از سوی ما نیست رهبری است که خدا تعیین کرده و خداوند از هیچ کس که منکر ولایت او باشد توجیهی را نمی‌پذیرد و هرگز خداوند او را نمی آمرزد و خداوند این را بر خودش مقرر کرده که انجام بدهد و حتمی است.

استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: پس دینی که در روز غدیر مطرح شده دین اسلامی است که امام او علی ابن ابی الطالب علیه‌السلام است و شیعه و سنی به این ولایت در روز غدیر معترف هستند.

ابویی عنوان کرد: دانشمند مصری "جلال‌الدین عبدالرحمن بن ابی‌بکر سیوطی" در کتاب مهم "الدر المنثور فی التفسیر بالمأثور" نقل می کند که این آیه " الیوم اکملت لکم دینکم" در روز هجدهم ذی الحجه و در زمانی که پیامبر به مردم اعلام کرد " من کنت مولاه فهذا علی مولاه " نازل شده است و کسی نمی‌تواند بگوید این آیه مربوط به مناسبت دیگری است.

وی اضافه کرد: لذا بنا بر تأکید دانشمندان و عالمان اهل سنت در کتاب‌های مختلف روایی و تفسیری خود، قطعار آیه "الیوم اکملت لکم دینکم" به مناسبت نصب ولایت علی‌ابن‌ابی‌الطالب نازل شده است.

رئیس دفتر بنیاد بین‌المللی نهج‌البلاغه در استان یزد بیان کرد: بر اساس آنچه که مرحوم میرحامد حسین هندی در کتاب خود از انواع کتاب‌های اهل سنت جمع آروی کرده و آنچه که مرحوم علامه امینی در کتاب الغدیر همه از منابع اهل سنت جمع آوری شده غدیر یک واقعه قطعی و حتمی رخ داده در جهان اسلام است و به اتفاق شیعه و سنی در آن روز پیامبر اعظم (ص)، علی ابن ابی طالب را به ولایت معرفی کردند و آیه "الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَ رَضِیتُ لَکُمُ الإِسْلاَمَ دِینا " نازل شده است.

ابویی تأکید کرد: منکرین این رخداد مهم و واقعه تاریخی عظیم راه به جایی نخواهند برد و در واقع آب در هاون می‌کوبند، چرا که روز به روز و هر سال بیش از این واقعه عظیم غدیر مورد توجه جهانیان قرار می‌گیرد و بخاطر همین مسئله است که بخش زیادی از اهل سنت نیز به ولایت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام گرایش پیدا کرده‌اند و این روند ادامه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: حقیقت ممکن است در یک بازه زمانی محدود پنهان بماند اما این مخفی ماندن استمرار پیدا نمی‌کند و روزی همه جهان به ولایت علی علیه‌السلام اعتراف خواهند کرد و آن روز خیلی نزدیک است و مؤمنین و شیعیان بایستی تلاش‌شان را بکنند تا غدیر را به جهان و مسلیمن معرفی کنند که باعث سعادتمندی بشریت خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: علیه السلام علی ابن ابی روز غدیر شیعه و سنی اهل سنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۸۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالروز شهادت مظلومانه رئیس مذهب جعفری

بیست و پنجم شوال سالروز شهادت مظلومانه رئیس مذهب جعفری ششمین امام شیعیان حضرت امام جعفرصادق (ع) است.

«ابوعبدالله جعفر بن محمد» (۸۳-۱۴۸ق) معروف به امام صادق(ع)، فرزند امام باقر و امام ششم شیعیان است. ایشان در سن ۳۱ سالگی به امامت رسید، مدت امامت آن حضرت ۳۴ سال و طول عمر ایشان ۶۵ سال بود.

امامت امام صادق همزمان با سال‌های پایانی حکومت بنی امیه و سال‌های ابتدایی حکومت بنی‌عباس بود.

از آنجا که در این سال‌ها حکومت بنی‌امیه رو به ضعف و سقوط می‌رفت، بنی‌عباس استقرار پیدا نکرده بودند و علاوه بر آن در ابتدای حکومت خود برای جلب نظر بیشتر منش سرکوب نداشتند، به امام صادق علیه السلام فرصتی دست داد که نهضت علمی و مذهبی بزرگی را شروع و مبانی علمی مکتب شیعه را محکم کند.

شخصیت امام صادق (ع) به اندازه‌ای جامع و برجسته است که اعلاوه بر شیعیان، عالمان و عارفان اهل تسنن نیز توجهی ویژه به آن حضرت داشته و برتری علمی و شخصیتی ایشان را ستوده و از آن حکایت‌ها نقل کرده‌اند.

سیره علمی امام صادق (ع) باعث شد تا مبانی اصیل اسلام به شکلی عقلانی و منطقی در جامعه گسترش پیدا کند و تأکیداتی که ایشان بر حفظ سنت پیامبر گرامی اسلام (ص) داشتند، باعث رشد و گسترش مبانی اصیل اسلام ناب شد.

امام جعفر صادق (علیه السلام) با تربیت شاگردانی دانشمند، ذخیره علمی بزرگی برای امت و گنجینه‌ای از علم و معرف از خود بجای گذاشت.

مرقد مطهر ایشان در قبرستان بقیع واقع در مدینه منوره در کنار قبر پدر، پدربزرگ و عمویش امام حسن مجتبی (علیه السلام) قرار دارد.

سالروز شهادت مظلومانه ششمین خورشید پرفروغ سپهر امامت و ولایت و رئیس مذهب جعفری، حضرت امام جعفر صادق علیه السلام را به تمامی مسلمانان جهان تسلیت می‌گوییم.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • تربیت متخصص در علوم مختلف و ساختار سازی شیعه از مهم‌ترین اقدامات امام صادق علیه السلام بود
  • مکتب کلامی امام صادق علیه السلام و امتداد آن تا عصر حاضر
  • خدمت اهالی هرمزگان در چایخانه حضرت رضا علیه السلام
  • بندرلنگه در سوگ حضرت صادق علیه‌السلام
  • لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم
  • فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه
  • انتشار فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه
  • سالروز شهادت مظلومانه رئیس مذهب جعفری
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)